Темида

 

"Дневник":

 Маргините - невинни, групата им - виновна

 

Красимир и Николай Маринови-Маргините не са създали организирана престъпна група, която да подготви убийствата на Иван Тодоров-Доктора, финансиста Никола Дамянов и о.р. ген. Любен Гоцев.

Това реши Софийският градски съд и оправда напълно братята по единственото им обвинение, внесено в съда, и сложи първата точка на знаковото дело, което продължи четири години. Решението, че Маргините са невинни, взе състав, ръководен от съдията Лада Паунова и двама граждани - съдебни заседатели.

 

 

"Монитор":

Наглите и Октопода на съд до 2 месеца

 

Престъпните групи на Наглите и Октопода отиват на съд до 2 месеца. Материалите срещу двете най-големи организирани банди вече са почти събрани и предстои да бъдат внесени в съда.

Вероятно първо ще започне процесът срещу бандата за отвличания и после срещу тази на Алексей Петров-Трактора.

Групата за отвличания на Наглите и ще отговаря за 15 отвличания. Очаква се до 4-5 седмици обвинителните актове срещу бандата за похищение да бъде внесен в съда.

 

 

"Стандарт":

Ровят за бедни съдии и в Банско

 

Проверки за имоти на "бедни" магистрати започват и в планинските курорти. Това обяви вчера по Нова тв шефът на ВАС Константин Пенчев. Така екипите ще дебнат за палати и вили на представители на Темида по Банско, Боровец и Пампорово.
По думите на Пенчев казусът с магистрати, получили право на строеж върху апетитни парцели в Приморско, не е изолиран. "Има много апетитни кътчета в България и ще има проверки за имотите на магистратите и на морето, и на планината", категоричен бе Пенчев.

 

 

Имотите на Доган

 

 

"Сега":

Сараят на Доган остава и без КПП

Софийският административен съд отхвърли жалбата срещу заповедта на строителния контрол за събарянето на КПП в Боянския сарай на Ахмед Доган. Това става десет дни след като "Делта Епсилон" АД, която според нотариален акт от 2004 г. се води собственик на имота, загуби и делото за прословутото барбекю там. Решението обаче не е окончателно и може да се атакува пред Върховния административен съд.

ДНСК направи проверка на имота на ул. "Стар Беловодски път" в Бояна миналия август и издаде заповеди за събарянето на 4 постройки.

 

 

 

Камата осиновил перуанче

 

 

 

"24 часа":

Стоичков осиновил перуанче

 

Христо Стоичков е осиновил момче от бедно перуанско семейство през 2001 г.

Това се разбра от интервю на Камата, дадено на репортер от перуанския телевизионен канал RPP в Южна Африка . Българската футболна легенда е там като акредитиран коментатор за мексиканския гигант Телевиса Депортес Нетуърк.

В интервюто Стоичков потвърждава, че преди девет години е поел грижата за перуанско момче от изключително бедно семейство. Връзката станала чрез испанска агенция, с която работели и други бивши футболисти на "Барселона".

 

 

Търси се

 


"Труд":

Издирват се 800 изчезнали и 8000 бандити


Над 11 000 души се търсят в момента у нас от полицията. Всеки ден издирвачите на МВР са по следите на близо 8000 злодеи - заподозрени, осъдени или уличени в престъпления. Ченгета дирят същевременно 800 безследно изчезнали и около 3000 други жени и мъже с неизвестни адреси, които по-рано не са намерени от призовкари за свидетели, за неплатени данъци, такси и глоби или защото са избягали от затвора.

Всеки ден в списъците на детективите от службите по издирването попадат около 30 нови имена на бандити.

 

 

 

Берлускони

 

 

 

"Стандарт":

Берлускони задява наши девойки

 

Красотата на българските жени взе поредната си "жертва". И тя съвсем не е случайна. Родните дами успяха да впечатлят не кого да е, а един истински ценител на хубостта на нежния пол - италианския премиер Силвио Берлускони, който бе завчера на кратка визита в София. Той не се сдържа и дори поиска телефонните номера на 15 момичета накуп, писа вчера в. "Джорнале", като се позовава на източници, присъствали на обяда в ресторанта край езерото "Ариана" след церемонията по откриването на паметник на Гарибалди - официалния повод за посещението на Кавалера. Девойките - десет момичета и четири певици, изнесли пред италианския гост програма с традиционни български песни и танци. След което поискали да си направят снимка с премиера. Той обаче поставил 3 условия - да се приближат, после да изпеят още една народна песен и накрая да му дадат телефонните си номера, разказва "Джорнале", собственост на медийната империя на клана Берлускони.

 

 

Тото треска

 

"Стандарт":

 Формула бута джакпота

 

Професори коват формула, която да събори рекордния джакпот. Учени от БАН трескаво търсят най-вероятната комбинация за играта 6 от 49.
Заможни тото маниаци броят по няколко хиляди хонорар на топматематици, за да разберат кои числа дават най-голям шанс за шестица. Залогът са натрупаните над 6,5 млн. лева за тиража в четвъртък. След като се разочароваха от врачките, кандидат-милионерите се обърнаха към нас. Истината обаче е, че и ние не можем да им помогнем, коментираха учени глави от БАН.