Служители на Регионална дирекция по горите - София съставиха шест акта за установяване на административни нарушения по Закона за горите след съвместна акция със служители на РУ Ихтиман в района на Ихтиман през вчерашния ден.

При проверките горските служители са задържали три коня, три каруци, както и натоварените дърва за огрев.

Нарушителите не са предоставили документи, удостоверяващи законния произход на дървесината, която не е била маркирана с изискващите се по закон контролна горска, производствена или общинска марка. Съвместните акции продължават на територията на цялата дирекция.

Арестуваха шестима бракониери в горите на Карнобат

Арестуваха шестима бракониери в горите на Карнобат

Горски и полицаи съставиха 15 акта

Само от началото на годината горските инспектори от Североизточното държавно предприятие са задържали 4 каруци с общо 6 кубически метра незаконно добита дървесина.

Незаконно изсечената дървесина за огрев е установена по време на обход в землището на село Хитово, област Добрич. По случая горските стражари са съставили акт и констативен протокол, нарушителите обаче успели да избягат.

Незаконна сеч и във Варна

Незаконна сеч и във Варна

От началото на годината в областите Варна, Добрич, Търговище и Шумен са извършили общо 550 проверки

Припомняме в началото на седмицата, служители от Регионалната дирекция по горите в Стара Загора са установили невиждано бракониерско сечене в защитена местност "Туловската кория".

Горските извършили проверка по подаден сигнал на територията на Държавно горско стопанство - Мъглиж. В защитена местност "Туловска кория" проверяващите са установили незаконна сеч на 546 броя дървета от габър и летен дъб.

Общият размер на незаконно добитата дървесина възлиза на 76 плътни кубически метра.

Невиждана бракониерска сеч в защитената местност "Туловската кория"

Невиждана бракониерска сеч в защитената местност "Туловската кория"

Отсечени са 546 броя дървета от габър и летен дъб