През изминалото денонощие на територията на страната са станали 8 катастрофи, при които имат 9 ранени, от които един е с опасност за живота.

За района на София са регистрирани 31 леки катастрофи, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Пътищата от републиканската мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, а на места мокри, като по високите и усойни места има заледени и частично заснежени участъци.

Пътната настилка на автомагистрала "Тракия" и "Марица" е суха, а на автомагистрала "Хемус" - на места мокра, като няма осветление на 100 м в средата на дясната тръба в тунела Витиня в посока Ботевград. Участъкът е сигнализиран.

Поради мъгла е намалена видимостта до 100 м в района на Видин, Русе и Българене и до 150 м в Област Добрич. Затворени са проходите Твърдица - Елена, Етрополе - Златица и Върбишки, а Дюлински и Троян - Кърнаре са затворени за товарни автомобили.

Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Петрохан и Вратник, и над 20 тона - през Айтоски проход. Забранено е движението на товарни автомобили по пътя Смоличано - Пелатиково и Радко Димитриково - Друмево.

Всички МПС да са с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета - през прохода Вратник, Троян - Кърнаре, по пътя Батак - Доспат и Велинград - Сърница.