Близките на убитото 7-годишно дете от село Сотиря обявяват гражданско неподчинение, съобщава bTV.

Предвижда се демонстрацията да започне утре пред сградата на съда в Сливен и да прерасне в национален протест пред парламента.

Поводът за недоволството им са вчерашните парламентарни дебати по законовата промяна срещу намаляване на присъдата за тежки наказания. Семейството на убитото момиченце обвиниха депутатите, че политизират мъката им.

Ефектът от съкратен дебат ще е по-тежък от съкратеното производство, предупреждава Кирилов
Обновена

Ефектът от съкратен дебат ще е по-тежък от съкратеното производство, предупреждава Кирилов

Той не иска комсомолско състезание в пленарна зала

Разприте в парламента са обида към паметта на Криси и към 20 000 българи, които се подписаха за незабавна промяна в закона, твърди бабата на детето.

Припомняме, 7-годишната Кристин беше изнасилена и зверски убита на 15 август. Обвиняемият направи пълни самопризнания, а майката на убитото дете настоя той да получи доживотен затвор.

Адвокат Марин Марковски обаче прогнозира, че заради направените самопризнания съдът ще намали присъдата на Трифонов на 30 години затвор.

Поради тази причина близките на детето започнаха подписка за промяна в закона, според който самопризнания при тежко престъпления намаляват присъдата, а кметът на Сливен Стефан Радев призова депутатите да подкрепят искането за такава промяна.

Вчера депутатите подхванаха три проекта за промяна на съкратеното съдебно следствие

Три проекта за промяна на съкратеното производство обсъждат в НС
Обновена

Три проекта за промяна на съкратеното производство обсъждат в НС

Искат да не се налага при убийство или тежка телесна повреда