В случай, че третият мандат бъде връчен на "Демократична България", няма да се ангажираме с властта, ако ГЕРБ не подкрепи конституционната реформа на прокуратурата.

Това заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов за подкаста на "Правосъдие за всеки", след като отново се провали сесията на Общинския съвет в Пловдив, на която трябваше да се гледа точката за акциите на Пловдивския панаир.

Иванов уточни, че не става въпрос за коалиции, договаряне или отстъпление от позициите на ДБ, а за намаляване на конфронтацията. Ключови стратегии остават реформа на прокуратурата, депутинизацията на България и разумната икономическа политика, припомни още Иванов.

Според него подходът на "Продължаваме промяната" с реализацията на втория мандат е бил правилен и който получи третата папка също трябва да търси парламентарна подкрепа за програмни приоритети за управление.

Борисов иска нов обществен договор и Христо Иванов за премиер
Обновена

Борисов иска нов обществен договор и Христо Иванов за премиер

Според председателя на ГЕРБ са нужни не посредници, а лидерска среща

По повод провалената сесия на Общинския съвет в Пловдив, припомняме, че съветниците от ГЕРБ и "Автентична лява БСП" не се явиха, като по този начин не се събра кворум.

Пловдивския панаир е емблематичен за българската индустрия и в същото време голям политически въпрос, заяви съпредседателят на ДБ. Той настоя по-малко да се приказва за това "какви сме евроатлантици" и за повече отпор, когато става дума за руско влияние и особено за смесица от руско влияние и корупция, визирайки новият мажоритарен собственик бизнесменът, почетен консул на Руската федерация и руски гражданин Георги Гергов.

Иванов обвини дългогодишна поредица от действия на местно ниво във Варна и в Пловдив и на централно ниво чрез правителството и ръководството на ГЕРБ, които подпомогнаха превземането на Пловдивския панаир в полза на Гергов.

Христо Иванов увери, че "Демократична България" ще подкрепи протестиращите граждани срещу завладяването на Пловдивския панаир от бизнесмена Георги Гергов.

ДБ: Ще търсим отговорност от Борисов, ако Георги Гергов стане собственик на Пловдивския панаир

ДБ: Ще търсим отговорност от Борисов, ако Георги Гергов стане собственик на Пловдивския панаир

Извънредната сесия на пловдивския Общински съвет не се състоя