Съгласен съм с Христо Иванов, че е важно да има правителство. Нека обяви кабинет, да ни покани и да каже при какви условия всичко, което говори, може да се случи и да подпишем документ. За това настоя лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който се срещна с младежката организация на партията, съобщава bTV.

Той уточни, че точната дума е нов обществен договор. Да се поеме ангажимент, че нашите партии, министри, няма да извършват каквито и да е незаконни действия, посочи Борисов.

Според него не са нужни посредници и ГЕРБ са "узрели".

Борисов поздрави лидера на БСП Корнелия Нинова за коментара ѝ, че начина с посредници и неутрални лица не е сериозен.

ДБ готови да носят отговорност за управление, но не каквото и да е

ДБ готови да носят отговорност за управление, но не каквото и да е

Иванов иска президентът отново да проведе консултации преди третия мандат

"Партиите избират своите ръководства, които носят отговорност пред цялата партията. Големите решения, важните решения, се взимат на лидерско ниво", категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

Той даде пример как трябва да се случи това: "Аз ще се застъпвам пред партията, видях колко са гласували, да отвърна на Христо Иванов. Познавам те добре, като вицепремиер беше добър, честен, аз нямам забележки към теб. Обяви кабинет с министър-председател Христо Иванов, покани ни и кажи при какви обстоятелства може това да се случи, да подпишем документ, нов обществен договор по-точно. С една дума - застани, събери лидерите, покани Нинова, Костадин от "Възраждане", покани Стефан Янев, Карадайъ, това е новият обществен договор. Тогава декларацията на ПП, всяка партия я има в програмата. Приемаме една декларация, слагаме подписите и сме готови".

Борисов обаче изрази притеснение, че от ДБ са се въздържали за Gemcorp.

ГЕРБ склонни на разговор и с Нинова за третия мандат?

ГЕРБ склонни на разговор и с Нинова за третия мандат?

Въпреки че има решение на Конгреса на ГЕРБ - да не се влиза в коалиция с БСП

Относно "Продължаваме промяната" Борисов заяви, че та се лъжели и ползвали огромната си медийна мощ, за да наложат на обществото теми, които изобщо не са така.

Помните, Асен Василев ви заплаши с пет години затвор, обвиниха младежкия ГЕРБ, че е вдигнал цената на горивата, припомни той пред младежката организация на партията.

"Ние с Делян Добрев, Теменужка Петкова и Георг Георгиев си поиграхме да извадим разликите в цените на бензина, нафтата, масовите горива, което се употребява, не само по месеци, а по дни. Искаме да ви запознаем какво е спечелено от джоба на българите, всеки ден какво е вадено, точно ефектът на горещата жаба. Това те направиха с българския народ - сложиха го в една тенджера и го свариха", обобщи Борисов.

Припомняме, в последните няколко седмици лидерът на ГЕРБ няколко пъти подсказва, че третият мандат би бил най-успешен, ако бъде връчен на "Демократична България", но няма индикации, че такова решение ще бъде взето от президента Румен Радев, който по време на консултациите проведе най-остър разговор именно с ДБ, а и в словото си при откриване на 48-то Народно събрание атакува именно "войнолюбците".

По-рано днес Екатерина Захариева подчерта че с "Демократична България" ГЕРБ имат най-много общи виждания, а ПП нарече "лява популистка партия". Въпреки това, по думите на Екатерина Захариева, ГЕРБ са провели разговори с всички политически сили, включително и с "Продължаваме Промяната".

Третият мандат отново отива в БСП

Третият мандат отново отива в БСП

Дали левицата и ПП ще сближат позиции?