През изминалото денонощие на територията на страната са станали 17 тежки катастрофи с един загинал и 18 ранени, от които един с опасност за живота, съобщиха от МВР. В района на София са станали 140 леки и 3 тежки пътнотранспортни произшествия с трима ранени.

От Изпълнителна агенция „Пътища" посочиха, че пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими. Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи.
Пътните настилки на автомагистралите „Тракия", „Хемус", „Марица" и „Люлин" са сухи.

Със заповед на кмета на София до 28 май се забранява движението на превозни средства в отсечката между Симеоново и Младост по южната дъга на околовръстния път на столицата, а до 15 юни влизането на превозни средства с височина по-голяма от 3,5 м и товарни автомобили с дължина, включително и товара, до 10 м на същия пътен възел в посока Пловдив.

До 30 септември се забранява движението на тежкотоварни автомобили, селскостопанска, земеделска и специализирана строителна техника по републиканските пътища І клас, както и по автомагистралите на страната за времето от 16 ч. до 22 ч. за последния работен или предпразничен ден, както и за последния почивен или празничен ден.

По данни на Центъра за градска мобилност, в София в момента има няколко сериозни задръствания. Най-тежко е положението на околовръстния път, бул. „България", бул. „Евлоги Георгиев" и бул. „Симеоновско шосе". Очакваното забавяне е в рамките на 10 минути.