Хиляди граждани се стекоха на пл. "Освобождение" в центъра на Ботевград в подкрепа на кмета Иван Гавалюгов, избран от ПП МИР.

Те са недоволни от решението на Административен съд-София област, с което се цели отстраняването на ботевградския кмет, изтъкват от ПП Мир.

ВАС потвърждава конфликт на интереси при кмета на Ботевград

ВАС потвърждава конфликт на интереси при кмета на Ботевград

Потвърждава решение на КПКОНПИ

"Няма да отстъпим и няма да позволим на един местен феодал с патент на ГЕРБ, който вилнееше из община Ботевград до 2015 г., да промени избора на ботевградчани, а ние избрахме Иван Гавалюгов", обяви гражданин на града и призова събралото се множество да не се страхуват и да отвоюват правото на Иван Гавалюгов да изпълнява работата, за която е посочен и избран от ботевградчани.

От своя страна председателят на ПП МИР Симеон Славчев заяви пред протестиращите, че няма да отстъпи и няма да позволи статуквото да свали един законно избран кмет, който не се подвоумил да въведе нов стил в управлението на града и да се опълчи на олигархично-феодалния модел, налаган с години от близките до ГЕРБ семейство Златеви.

Кметът на Ботевград остава на поста си
Обновена

Кметът на Ботевград остава на поста си

ОИК-Ботевград не видя основание Иван Гавалюгов да бъде отстранен

"Вие, ботевградчани, избрахте да сте първият свободен град в България, като не се уплашихте и посочихте за ваш избор Иван Гавалюгов. И това няма да се промени, защото ние няма да спрем да защитаваме с всички законни средства Вашият избор" категоричен беше Славчев и добави, че ако се наложи, ще блокират главни пътни артерии или ще преместят протеста под прозорците на Министерския съвет.