Митничари задържаха 9560 кутии (191 200 къса) цигари с валиден български акцизен бандерол при две отделни проверки на Дунав мост - Русе, съобщава Агенция "Митници"

На 07.10.2022 г. в района на ГКПП Дунав мост- Русе, е спрян за проверка товарен автомобил с ремарке, който по документи превозвал празни метални каси от България за Германия. При сканиране с рентген се видяло, че в две от металните каси, разположени в средата на ремаркето, има кашони. След разтоварването на всички 22 кашона митническите инспектори установили 178 000 къса (8900 кутии) цигари от 9 известни търговски марки с български акцизен бандерол.

В същия ден митнически служители спрели за щателна проверка пътнически микробус, пътуващ от България за Германия. Инспекторите открили във фабрична кухина на пода на автомобила 13 200 къса (660 кутии) цигари с български акцизен бандерол.

И в двата случая водачите не са представили пред митническите власти документи за превозваните акцизни стоки. Съставени са им актове за административни нарушения.

Митничари задържаха общо 67 000 къса цигари на Дунав мост - Русе и Дунав мост - Видин

Митничари задържаха общо 67 000 къса цигари на Дунав мост - Русе и Дунав мост - Видин

Това е станало при четири проверки