Предишното управление на община Варна оставя на новото ръководство проекти на стойност около 100 милиона лева.

Това заяви на пресконференция в пресклуба на БТА в морската столица бившият кмет на Варна и настоящ общински съветник Иван Портних от ГЕРБ.

По думите му част от проектите са или в начална фаза, или още не са започнали, но за тях е осигурено финансиране от общината. На са стартирали проекти за около 20-25 милиона лева, тъй като изпълнението на предишните буксувало. Според Портних при реализацията на започнатите проекти е имало "саботаж и тежко забавяне". Той припомни, че общината имаше мащабна инвестиционна програма по отношение на инфраструктурата и обновяването на всички райони в града.

"На сегашната администрация даваме активен фронт за работа за години напред", възгордя се Портних. Той призова да се започне работа по инвестиционната програма и да се приключат проектите.

По повод твърденията, че във фирма "Градски транспорт" няма пари за заплати, бившият председател на Общинския съвет и настоящ съветник Тодор Балабанов обясни, че компанията се финансира от общината и държавата на база на икономическа рамка, приета от Общинския съвет. Той отрече служителите във фирмата да са останали без заплати. Според него или новото ръководство на общината не е превело достатъчно средства, или държавата е забавила парите.

Иван Портних добави, че проектът за обновлението на градския транспорт е завършен в срок. Успяхме да приключим проект за много пари, обновихме целия автопарк на дружеството, обясни той. Според него обаче трябва да се подобри графика за нощния транспорт и да се прекратят смесените линии.

Благомир Коцев подава ръка на всички, които работят в интерес на Варна

Благомир Коцев подава ръка на всички, които работят в интерес на Варна

Варненци няма да страдат от политически боричкания, зарече се новият кмет