Изписано е от болницата малтретираното 5-годишно дете от Пловдив, съобщи Нова телевизия.

Припомняме, че за упражнено физическо и вербално насилие над момчето бяха обвинени майка му и нейният партньор. Двамата бяха задържани, но впоследствие майката беше пусната от ареста с мярка за неотклонение "подписка". Заради нанесената му телесна повреда детето претърпя операция в университетската болница "Свети Георги" в града.

Бащата на малтретираното момче Венислав Алексиев информира, че то се възстановява добре, според "оскъдната информация", която е получил от директорката на дома, където е настанено детето. Алексиев не знаел къде точно е настанено то и не го е виждал след изписването му от болница, тъй като не е допуснат до него от социалните служби. "На мен ми се обяснява, че трябва да изчакам да подпиша договор за оценка на родителски капацитет и след това ще ми се направи график, за да мога да го виждам", коментира той.

Мъж преби детето на приятелката си във Вакарел

Мъж преби детето на приятелката си във Вакарел

Насилникът е привлечен като обвиняем

След половин година детето ще бъде оперирано отново, за да може да има коса на засегнатото побоя място на главата. Венислав Алексиев настоява за максимално строго наказание за извършителите на посегателството срещу сина му.

Той е готов да се грижи за детето в Германия. По думите на процесуалния защитник адвокат Васил Попов предстои да бъде взето решение кой да се грижи за детето. Той недоумява защо бащата не е допускан до детето си. "В нито един от документите не е записано защо му се ограничава правото на достъп", посочи адв. Попов.