Кметът на столичния квартал Младост Десислава Иванчева изгуби вчера подкрепа на хора подкрепили я за местния вот. Пред българските медии тя определи всичко случващо се около нея, като опит за контрол и укротяване, политическа игра на която тя няма да се поддаде и да подаде оставка.

"Трябва да е ясно на гражданите, че не ни е лесно и се опитват да ни саботират от всички страни. Ние няма да се оставим да бъдем контролирани като граждани. Искахме референдум, за да решим въпроса с презастрояването по легален начин. И ще се преборим за него по примера на Трън", коментира тя пред БНТ.

Инициативен комитет, оттегли подкрепата си за нея, като напрежението започна с подадената в понеделник оставка от заместник-кмета Никола Вапцаров, което той направи чрез Facebook.

Инициативният комитет се чувствали подведени от жаждата за власт на Иванчева, излъгала, че ще се справи с позицията, а с работата си показвала точно обратното.

"Всеки има собствено мнение. Двама души са споделили нещо в пространството и са иззели функцията, че са представители на инициативни комитети. Ние ще останем гражданско общество въпреки спънките и отрицателния пиар. Единствената ми ахилесова пета са гражданите", коментира от своя страна Иванчева пред Нова ТВ.

"Партии се опитаха да ме контролират, да "укротят опърничавата" и да се възползват от това, че са ме подкрепили. Аз оставам безпартийна и ако някой иска да ме контролира няма да го позволя." Това заяви Иванчева по повод оттеглената подкрепа от партия "Нормална държава" към нея, пред БТВ.

Кадиев оттегли подкрепата си за кмета на „Младост”

Кадиев оттегли подкрепата си за кмета на „Младост”

Извинение към гражданите на района...

Войслав Тодоров, общински съветник от "Нормална държава" смята, че в никакъв случай не е упражняван контрол върху гражданската енергия. "Не мислим, че управлението на "Младост" върви на добър път. Когато човек няма административен опит му трябва време да се научи. Но вместо да се учи, ситуацията става по-зле. Отдели не функционират в администрацията, проспиват се ключови моменти от спирането на застрояването", посочва той.

Иванчева е категорична, че не е лесно да се бориш срещу партии с опит, които са мислили че ще контролират общината. По думите й няма нито една жалба при обществената поръчка за саниране и нищо нередно в тях.

Столичен кмет протестира пред администрацията си

Столичен кмет протестира пред администрацията си

Акцията е обявена против презастрояването

Тодоров продължава да твърди, че никой не опитва да контролира кмета на "Младост", а тя иска, но не може да постигне каквото е декларирала.