Днешната атака от страна на ГЕРБ срещу мен очевидно показва, че те не могат да преживеят загубата в "Младост". Това заявява в своя позиция до медиите новоизбраният кмет на района Десислава Иванчева във връзка с обвиненията за документи с невярно съдържание.

Тя очаква извинение от Елен Герджиков и ГЕРБ. Ако не го получи, щяла да бъде принудена да защити доброто си име в съда.

Припомняме, че по-рано председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков обяви пред журналисти, че общината сигнализира прокуратурата за документи с невярно съдържание на Иванчева. Документът касае прехвърляне на собственост на активи във фирми на майка й с днешна дата 22 декември. В документа пишело, че собствеността е прехвърлена на 22 ноември, а Герджиков твърди, че това е станало днес - 22 декември.

Столична община дава на прокуратурата новия кмет на "Младост"
Обновена

Столична община дава на прокуратурата новия кмет на "Младост"

Заради документи с невярно съдържание

Иванчева определя като абсолютна лъжа твърденията, че след избора й за кмет не е направила необходимото, за да прекрати дейността си в частна фирма. Тя е категорична, че е прехвърлила фирмата си още на 22 ноември, преди встъпването й в длъжност и преди законоустановения срок.

Десислава Иванчева отбелязва, че председателят на Столичния общински съвет е направил внушение, че прехвърлянето на фирмата е станало едва днес. Тя е категорична, че това са абсурдни твърдения. По думите й още преди дни Елен Герджиков е бил информиран с приложени копия от документите, които доказват, че прехвърлянето е осъществено на 22 ноември.

Десислава Иванчева изтъква, че с категоричното си намерение да спасят ангажиментите си и да се борят против застрояването на "Младост" нарушават много интереси, които търсят начин да ги преборят. Тя обаче е категорична, че няма да го позволят.