Няма пропадане на Северната скоростна тангента и никаква опасност за моста над река Искър. За това уверяват от Агенция "Пътна инфраструктура" по повод информацията от по-рано днес, че част от скоростната отсечка е пропаднала само три години след официалното й откриване.

От Пътната агенция съобщават, че е извършен оглед на съоръжението и шофьорите могат да бъдат спокойни.

На фирмата изпълнител на обекта е разпоредено да предприеме необходимите мерки за подобряване на кофражните панели под моста. От АПИ отново увериха, че въпросните панели не са част от носещата конструкция на съоръжението и не те определят неговата устойчивост.

Всички дейности ще са за сметка на строителя, посочват още от Агенцията.

Част от Северната тангента пропада само три години след откриването й

Част от Северната тангента пропада само три години след откриването й

От АПИ успокояват, че падащите панели не са носещи елементи

Припомняме, Северната скоростна тангента беше открита на 28 април 2016 г.Тя трябва да свързва северозападните и югоизточните квартали на София. Заради скоростната отсечка обаче старите пътища бяха премахнати, а нови така и не са изградени.

По тази причина последваха протести на жителите от "Бенковски", "Нови Искър", "Илиянци" и "Требич", които принудиха Министерският съвет да отпусне средства за улици.

От МРРБ посочват, че ангажиментът да се изградят уличната мрежа и локалните трасета, които обслужват малките население места и селата в рамките на София, е на Столичната община.

Три години по-късно все още няма изградени отсечки. Не е ясно и кога скоростната тангента ще се свърже с пътната мрежа на София.