"Северен обход на град Айтос" е вече приет за обект с регионално значение, което е и първата стъпка по неговото бъдещо реализиране. Това стана факт на проведеното днес редовно заседание на Областния съвет за развитие, на което общините от бургаска област представиха плановете си за интегрирано развитие за периода 2021-2027 г., приети от общинските съвети. Присъстващите днес членове единодушно гласуваха и подкрепиха изграждането на обходен път, който ще извежда тежкотоварния трафик извън града.

МРРБ обеща обходен път на Айтос след тежката катастрофа
Обновена

МРРБ обеща обходен път на Айтос след тежката катастрофа

От министерството обаче не се ангажираха със срок за изграждането му

Областният съвет за развитие беше срочно организиран и председателстван от областния управител проф. Мария Нейкова, която заяви пред аудиторията, че е време за реални решения и конструктивни действия, които не само да минимизират последствията, но и да елиминират негативната статистика за човешки жертви не само в Айтос, но и в бургаска област.

От Института за пътна безопасност дават Комитова на прокуратурата

От Института за пътна безопасност дават Комитова на прокуратурата

От София до Айтос са преброили 122 места с повредена мантинела

Припомняме, преди дни стана тежка катастрофа с тир, който удари лека кола и загинаха трима души.

Последваха серия от протести на жители на Айтос и околните села с искания за обходен път извън града.

Протест в Айтос заради тежка катастрофа доведе до сблъсъци с полицията

Протест в Айтос заради тежка катастрофа доведе до сблъсъци с полицията

Протестиращите настояват да бъдат изградени северен и южен обход

Точно преди една година, отново в Айтос и отново тир отнесе 12 автомобила, които бяха спрели на светофар. При катастрофата загина един човек. Шофьорът на тежкотоварния автомобил се оказа дрогиран.

Други проекти, които са заложени за реализация през програмния период на община Айтос са свързани с осигуряване на среда за отдих и спорт, които обхващат ремонт на съществуващи и изграждането на нови обекти, прилагане на мерки за енергийна ефективност на сгради, подобряване на уличната мрежа. Общинската администрация планира изграждане на нови и ремонт на съществуващи общински жилища, включително и тяхното обзавеждане, поставяне на видеонаблюдение в населените места и изграждането на паркинги.