За пореден път паркът над гимназията в Мездра е превърнат в бунище, информират от общината. В зелените площи, по пешеходните алеи, около пейките и на детската площадка са разхвърляни всевъзможни боклуци - пластмасови, стъклени, хартиени и алуминиеви.

В това число бутилки от алкохол, кенчета от бира, картонени чашки за кафе, найлонови торбички, дори пластмасови бутилки за разсад и празни шишета от зехтин.

Борисов иска списък на сметищата, за да изчисти страната
Обновена

Борисов иска списък на сметищата, за да изчисти страната

След това жесток контрол и "тези престъпления" да се разследват

Нахвърляни са твърди битови отпадъци и на полигона за обучение на кучета, който се ползва от любителите на домашни любимци. До полигона има следите от паленето на открит огън, което е забранено на обществени места, какъвто е градският парк.

На паркинга пред бившето лятно кино има огромно нерегламентирано сметище от строителни и битови отпадъци. Пред киното, на мястото, където трябва да паркират коли има и стар домашен диван, обясняват от общината.

България плаща три пъти за старите си сметища, недоволен Ревизоро

България плаща три пъти за старите си сметища, недоволен Ревизоро

Екоминистърът направи първа копка на рекултивацията на депото на Бобов дол

Днес служители на Общинско предприятие "Чистота" събраха и извозиха с контейнери разхвърляните боклуци. Чрез използването на специализирана техника ще бъде премахнато и незаконното сметище западно от улица "Сердика". Предстои да бъдат подрязани изсъхналите клони и премахнати падналите дърветата в района.

От общината пишат, че колкото и да чисти общинското предприятие "Чистота", каквито и глоби да налагат контролните органи, замърсяването на градския парк и на други обществени места явно ще продължи и занапред. Те акцентират, че навиците се възпитават не само в училище, но преди всичко в семейството.

1426 незаконни сметища засекли от прокуратурата

1426 незаконни сметища засекли от прокуратурата

Върховна административна прокуратура предлага на МОСВ да засили контрола

"И личният пример на родителите в това отношение е най-добрия. В противен случай сме обречени да тънем в мръсотия до шия", пишат от общината.