Подписаха договорите за строителен надзор при проектирането и строителството на тунел "Железница" на АМ "Струма", както и за пътните участъци преди и след съоръжението.

Строителният надзор при проектирането и изпълнението на строително-монтажните работи на тунел "Железница" ще се изпълнява от "План Инвест Железница" ДЗЗД. В обединението участват: "ПЛАН ИНВЕСТ ПЛОВДИВ", "ИНФРА ПРОЕКТ КОНСУЛТ" ЕООД, "Аскос 03" ЕООД, "СЪРЧ КОРПОРЕЙШЪН СРЛ". Стойността на договора е 4 793 328.00 лв. с ДДС.

"ДЖИ ПИ ГРУП" все пак ще строи тунел "Железница"

"ДЖИ ПИ ГРУП" все пак ще строи тунел "Железница"

След като ВАС се произнесе в полза на решението на АПИ за избор на изпълнител

Тунелът ще бъде с две отделни тръби за движение в посока. Дължината на всяка тръба ще е около 2 км. Съоръжението ще има всички необходими системи за енергоефективно осветление, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване и интелигентна система за управление на трафика. Ще бъде изграден и обслужващ тунелен път при южния портал на тунела откъм Симитли, площадка за хеликоптер и два моста над Суха река.

Строителният надзор на отсечката преди тунел "Железница" в посока София - Кулата е възложен на ДЗЗД "ТЕС Консулт", в което са: "СТРОЛ 1000" АД, ТРИ-ЕС" ЕООД и "ЕКСПЕРТ ДЕСИЖЪНС" ООД. Техният договор е за 719 739.6 лв. с ДДС. Участъкът е с дължина 720 м. Включва и обслужващ тунелен път при северния портал и мостово съоръжение.

Консултантската услуга при проектирането и строителството на отсечката след тунел "Железница" ще бъде изпълнена от ДЗЗД "ПЪТКОНСУЛТ 2000-КОНСУЛТ 64", в което са: "ПЪТКОНСУЛТ 2000" ЕООД и "КОНСУЛТ 64" ООД. Техният договор е за 558 266.40 лв. с ДДС. Този участък е с дължина 1,4 км и включва още изграждането на селскостопански подлез, подпорна и укрепителна стена, отводнителни съоръжения, както и изграждане и реконструкция на инженерни мрежи.

За тунел "Железница" АПИ е действала по закон

За тунел "Железница" АПИ е действала по закон

Министър Аврамова обясни и че договорът е факт