Във връзка с подготовката и провеждането на мероприятия в столицата по повод тържественото честване на Деня на храбростта и празника на Българската армия се въвеждат промени в организацията на движение на пътните превозни средства.

Забраняват се престоят и паркирането на пътни превозни средства от 16,00 часа до 22,00 часа на паркинга до НДК при вход А5, информират от пресцентъра на общината.

От 17,00 часа до 22,00 часа  се забраняват престоят и паркирането по бул. "Витоша" между бул. "Пенчо Славейков" и бул. "Патриарх Евтимий" в крайна дясна лента на платното от страната на НДК.

 За посочените време и места се закриват паркингите "синя зона" и "служебен абонамент".

07,30 часа до 12,30 часа на утре се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, престоят и паркирането по бул. "Княз Ал. Дондуков" между ул. "Т.С.Раковски" и бул."Княгиня М. Луиза" с изключение трамвайните мотриси от редовните линии на градския транспорт. 

Забранява се и движението по ул. "Княз Ал. Батенберг" между бул. "Цар Освободител" и ул. "Гурко", по пл. "Княз Ал. Батенберг", както и по бул. "Цар Освободител" между пл."Независимост" и бул. "Васил Левски".

Ще бъде спряно движението по ул. "Г.С. Раковски" между ул. "Гурко" и бул. "Княз Ал. Дондуков", по ул. "15-ти ноември", по ул. "Московска" между бул. "Васил Левски" и пл. "Княз Ал. Батенберг".

Забранява се движението по ул. "Оборище" между бул. "Васил Левски" и ул. "Г.С. 
 Раковски", по ул. "11-ти август" между бул. "Княз Ал. Дондуков" и пл. "Св. 
 Ал. Невски", по ул. "Цар Шишман" между ул. "Аксаков" и пл. Народно събрание".

Промените засягат и ул. "6-ти септември" между ул. "Аксаков" и бул. "Цар Освободител", ул. "Аксаков" между ул. "Г. Бенковски" и ул. "Дякон Игнатий", както и  ул. "Г. Бенковски" между ул. "Аксаков" и бул. "Цар Освободител".

Ще бъде спряно движението по ул. "Леге" между ул. "Съборна" и пл. "Княз Ал. Батенберг".