От утре, 28 май, започва ремонт на бул. "Президент Линкълн" в столичния квартал "Овча купел".

Строително-ремонтните дейности ще започнат от ул. "Карел Трънка" до ул."Сребърни звънчета". Ще се работи на етапи до ул. "Зеленика" при метростанцията, която в момента се изгражда.

От утре до 28 юни се затваря за ремонт участъка от бул."Президент Линкълн" от ул."Карел Трънка" до ул. "Д-р П. Димков". Движението от булеварда между ул."Д-р П. Димков" и ул."Сребърни звънчета"ще се извършва двупосочно по едното пътно платно.

Ремонтът включва подмяна на асфалтовата настилка, а също изграждане и обновяване на тротоари от двете страни на булеварда. Подменят се и бордюрите, а уличното осветление се обновява.

Подменят се и антипаркинг колчетата по цялата дължина на двата тротоара. Всички пешеходни пресичания ще са с понижени бордюри и тактилни плочи в помощ на хората с увредено зрение.

На трите кръстовища ще бъдат поставени нови светофарни уредби.

По време на ремонта се изместват автобусните спирки "пазара "Овча купел" на бул. "Президент Линкълн" след ул. "Сребърни звънчета" в посока бул. "Никола Мушанов" и "ж.к. Овча купел - 2" в посока крайна-начална спирка на автобусни линии №№ 11, 60, 73, 102 и нощна линия №3.

Проектът е на стойност 4,8 млн. лв. с ДДС, а срокът на изпълнение по договор е 168 дни. Фирмата изпълнител е ГБС-Инфраструктурно строителство.