Кметът на Русе Пламен Стоилов и вицепремиерът и министър на регионалното развитие и публичната администрация на Румъния Василе Дънку обсъдиха възможността за втори мост над Дунав при Русе, съобщи Дарик.

"Надяваме се по-скоро да започне трансграничната програма, защото през изминалия програмен период имаме много стойностни проекти с Румъния", каза кметът Стоилов.

"Занапред туристическият сектор ще има все по-добра реализация и пред Русе и Гюргево ще се разкрият нови възможности, за да можем заедно да се развиваме и растем", заяви вицепремиерът Дънку.

Участниците в срещата обсъдиха идеята за втори мост над река Дунав край Русе, който да облекчи трафика между двете съседни държави. „Старият мост е с изчерпани възможности при интензивното движение от българска и румънска страна, трафикът през град Русе ще продължава да се увеличава“, допълни кметът Пламен Стоилов.

На срещата присъстваха още областният управител на Русе Стефко Бурджиев, зам.-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански и Пламен Бобоков - председател на Съвета на директорите на „Приста Ойл Груп“.