Още в четвъртък на сесията си Столичният общински съвет (СОС) да отмени решението за повишаването цената на билета с 60 % заради корупционния скандал в Центъра за градска мобилност, който доведе до оставките днес. Това поиска общинският съветник от ДБГ (РБ) Стефан Марков, който добави, че при тази ситуация е по-добре решението да се отмени възможно най-бързо.

Фандъкова иска оставките на цялото ръководство на Центъра за градска мобилност

Фандъкова иска оставките на цялото ръководство на Центъра за градска мобилност

Приема оставката на зам.-кмета Христов

По думите му хората с правото биха си помислили, че скандалните автобусни спирки и други поръчки може да са се отразили на повишаването на билета. Марков още призова политическите сили да проявят разум и да спрат решението на СОС за новата цена на билета.

Столичният зам.-кмет по транспорта хвърли оставка

Столичният зам.-кмет по транспорта хвърли оставка

Заради създалото се напрежение

Той припомня, че още през януари е сезирал ЦГМ и кмета за спрени обществени поръчки в Центъра, поради съмнения за начина на провеждане на търговете. Не се повиши прозрачността в работата на дружеството и днес сме свидетели на скандала, който доведе и до оставки, коментира Марков.

Следва да се започне незабавна ревизия за целия период на управление на сегашното ръководство на ЦГМ, която да включи всички сключени договори за услуги, поддръжка, консумативи, оборудване, гориво и енергия и други, за да прецени принципалът СОС как е управлявано дружеството и претърпели са столичани щети от недобро управление, поиска общинарят.

Депутатски съпруг спечели обществена поръчка за спирките в София

Депутатски съпруг спечели обществена поръчка за спирките в София

Ако навесите са два пъти по-скъпи, кой е прибрал разликата

Марков изтъква, че пълна ревизия трябва да влезе и в другите транспортни дружества – Метрополитен, Столичен електротранспорт и Столичен автотранспорт, за да са сигурни столичани как се управляват те. Само тези три дружества оперират с над 200 милиона лева и особено на фона на този скандал е редно да сме сигурни, че няма злоупотреби.