Собственикът на небостъргача I Tower отрича да има каквато и да е било връзка и отношения с бизнесмена Васил Божков или с притежавани от него компании.

Това се казва в позиция на I TOWER DEVELOPMENT ЕАД, разпратена до медиите от PR агенция, която обслужва фирмата. Позицията е опровержение на публикувани твърдения в медии.

От фирмата заявяват, че всички необходими разрешителни за строеж на сградата I Tower в гр. София са издадени и са валидни в съответствие с приложимото българско законодателство.

Прокуратурата иска ДНСК да провери небостъргача I Tower в центъра на София

Прокуратурата иска ДНСК да провери небостъргача I Tower в центъра на София

Категориите строежи се определят по ЗУТ, цитират от прокуратурата

I Tower e инвестиционен проект в центъра на гр. София, който е финансиран със средства на италиански инвеститор и с два заема от Пощенска банка и международната Черноморска банка за търговия и развитие (ЧБТР).

Проектът се подкрепя от институции от четири държави и представлява 113-метрова сграда, която в момента е в процес на строеж на пл. "Македония". Сградата ще включва 5-звезден хотел на световния бранд Marriott, офисна, жилищна и търговска част.

Позицията е подписана от изпълнителния директор на I Tower Development ЕАД Джанлуиджи Пачини и Виторио Гори, изпълнителен директор на I Tower Development ЕАД.

Припомняме, по-рано този ден Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира Дирекция "Национален строителен контрол" (ДНСК) да провери строежа на небостъргачd I Tower в центъра на София. От ДНСК изпратиха потвърждение, че започват моментално проверката си.