И от Плевен се появи видеозапис с обиди в детска градина. От общината започнаха незабавна проверка на заведението, за което се твърди, че има отношение към записа.
До този момент няма подадени жалби за нарушения, съобщи заместник-кметът Стефан Милев пред БНР.

Ако се установят нарушения, виновните ще си понесат строги наказания, каза заместник кметът Стефан Милев.

При проверката се очаква всички обяснения, дадени от директорката, да бъдат на хартиен носител и да бъдат предадени в община Плевен. Така може да предприемат дисциплинарни наказания срещу директорката.

Това, което директорката трябва да направи от тук нататък, е да изиска писмени обяснения от госпожите и да им наложи дисциплинарни наказания и уволнения, стана ясно от думите на зам.-кмета.

Той поясни, че няма постъпили жалби от родители, чиито деца са в градина №10. Общината не разпъва чадър над никого, още повече, когато става въпрос за нашите деца, допълни Милев. 

Родители протестираха срещу насилието в детските градини

Родители протестираха срещу насилието в детските градини

Според протестиращите поставянето на камери е част от решението

Припомняме, в събота и неделя имаше протести в Бургас, Варна, Пазарджик от родители, които искат да има мандатност на директорите в детските градини. Някои от тях очакват да се поставят видеокамери в градините, но признават, че това не е решение на проблемите.

Повод за протестите бе видеозапис от детска градина в Бургас. Видеоклипът е направен със скрита камера и показва как две от учителките в детското заведение удрят, скубят и обиждат децата. Скандалното видео е направено в детска градина "Брезичка" в бургаския комплекс "Славейков".