Започват спешни мерки по ремонт на пречиствателната станция. Това заяви на извънреден брифинг от Перник министърът на икономиката Емил Караниколов, цитиран от БНТ.

По думите му започва и изграждането на Трасе 2 нов водопровод, който ще бъде дълъг 1 км и ще струва около 2 милиона лева на държавата.

Следващата ни незабавна тема е влизане в Перник, във ВиК-ато вътре. Днес се надявам кризисният щаб и кметът да подготвят доклада до Министерския съвет за осигуряване на необходимите средства, необходими да извършим първите и неотложни етапи в града, тъй като там положението е изключително тежко, обясни Караниколов.

Нинова се среща с Иван Гешев заради кризата в Перник

Нинова се среща с Иван Гешев заради кризата в Перник

Заема се и с кампания "Дари вода за Перник"

Той поясни, че два дни правят обследване по планината. Виждат, че има вода и трябва до 1-2 дена технически да решат как и по какъв начин да докарат тази вода до язовир "Студена".

От Министерския съвет вече се убедиха, че това е най-важната стъпка, която трябва да правим още от утре - подмяната на водопроводната ни мрежа първо, за да гарантираме чиста питейна вода, второ - да спрем тези огромни течове, заяви кметът на града Станислав Владимиров.

Протест и молебен в Перник заради водния режим

Протест и молебен в Перник заради водния режим

На 21 декември бе обявено бедствено положение

Припомняме, че по-рано днес след срещата си с кмета лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска среща с главния прокурор Иван Гешев заради кризата в Перник. По думите й хората настояват да разберат кой носи отговорността за бедственото положение.

Перничани излязоха на шествие с жълти жилетки заради водната криза

Вчера, 28 декември, при посещението си в Стара Загора премиерът заяви, че в Перник нищо не е пипано от 52-ра година. По думите му нямало по-млада тръба от него.

Борисов: В Перник няма тръба по-млада от мен

Борисов: В Перник няма тръба по-млада от мен

По думите му от 52-ра година нищо не е пипано в града

Преди това Мая Манолова отправи 10 въпроса към премиера по повод предложението му за създаване на едно ВиК дружество. Според гражданската платформа "Изправи се. БГ" това ще доведе до нов държавен монопол.

Доброволци пък съобщиха, че няма повече резерви за водовземане за Перник от Владайския канал

Борисов не търси вина назад за Перник, а строи нов водопровод

Борисов не търси вина назад за Перник, а строи нов водопровод

Предлага да се обсъди идеята ВиК дружествата да се обединят в едно държавно дружество