Служителите на "Пътна полиция" ще осъществяват засилен контрол по пътищата в област Варна през почивните дни.

Във връзка с почивни дни покрай Гергьовден във морската ни столица ще има засилено полицейско присъствие по главните пътни артерии на града.

Властите във Варна очакват засилен поток от автомобили от и към Варна през събралите се 3 почивни дни. Заради това в петък, 4 май, и в понеделник, 7 май, екипите на "Пътна полиция" ще дежурят и на входно - изходните артерии на Варна.

"Пътна полиция" апелира да караме внимателно през почивните дни

"Пътна полиция" апелира да караме внимателно през почивните дни

Катаджиите дебнат за водачи и пътници с неплатени глоби

Въвежда се забрана за движение на товарни превозни средства на 4 май от 16:00 до 20:00 часа и на 7 май от 14:00 до 20:00 часа.

В града се предвиждат засилени полицейски проверки за употреба на алкохол, управление на МПС без свидетелство за правоспособност и други.

Припомняме, от началото на настоящата седмица на територията на страната се осъществява акция на "Пътна полиция" за установяването на водачи и пътници, които не са платили глобите си към администрацията на КАТ за извършени от тях нарушения на пътя. Акцията ще продължи до 6 май.

Ако пътните полицаи констатират, че даден водач шофира без да е заплатил глобите си, униформените взимат книжката на шофьора на място. Свидетелствата на неизрядните водачи ще бъдат връщани, след като се издължат.

Шофьори недоволстват - има пропуски в системата на КАТ за глобите

Шофьори недоволстват - има пропуски в системата на КАТ за глобите

Плащаш глобата и ти взимат книжката