Нов протест се очаква тази вечер в Раднево, съобщи БГНЕС. Напрежението в града започна в понеделник на Светлата седмицата след скандал и побой за отнето предимство на пътя. Трима мъже бяха пребити от жители на ромската махала.

Съдът остави биячите за постоянно в ареста. По-късно, при един от протестите, двама 17-годишни минаха по бързото производство заради нападение на полицаи. На Гергьовден пристигнаха около 20 камионетки на Жандармерия от цялата страна.

Водните оръдия, които вчера бяха разположени на два поста пред ромската махала, отново са в готовност в случай на размирици. Голяма част от къщите са построени незаконно, но едва след като хората излязоха да протестират срещу тормоза от жителите, настанили се незаконно в махалата, от общината обещаха да направят проверка.

Има задържан от протеста снощи в Раднево
Обновена

Има задържан от протеста снощи в Раднево

1300 души са излезли на шествието в миньорския град в четвъртък вечерта

Граждани вече започнаха подписка за премахване на незаконните къщи. Един от задържаните за побоя и сочен за главен генератор на напрежението е 39-годишен криминално проявен, по прякор Сурай. Той е собственик на два магазина.

В Раднево разпределят територии за разпространение на дрога, твърди Бат Сали

В Раднево разпределят територии за разпространение на дрога, твърди Бат Сали

Боят на пътя бил заради това

Преди дни кметът на Раднево Теньо Тенев съобщи че: „Ще бъдат предприети мерки по Закона за устройство на територията и ако бъде доказано, че двата търговски обекта са незаконни, ще бъдат премахнати”. В четвъртък  на територията на града беше проведена и специализирана полицейска операция за осигуряване на обществения ред по време на провежданите протестни действия.

Проблемите с циганите възникнали с появата на ДПС, убеден Цветелин Кънчев

Проблемите с циганите възникнали с появата на ДПС, убеден Цветелин Кънчев

Лидерът на Евророма призова полицията да подхване лихварите в махалите

Само на вчерашния протест около 1300 души излязоха на улицата. Ден по-рано, по време на протеста от 4 май бяха ранени няколко полицейски служители. Тогава около 2000 души протестираха. 

Биячите от Раднево остават за постоянно в ареста

Биячите от Раднево остават за постоянно в ареста

Според защитата не те са предизвикали и двата конфликта

Припомняме, по-рано през деня полицаите в София бяха нащрек заради обявени протести срещу циганите в три столични квартала. Информацията била публикувана във Фейсбук, но събирането на хората така и не се състоя.