От Външно министерство препоръчват временно да не се пътува в Израел. Всички български граждани на територията на страната да избягват посещенията на места на териториите на Западния бряг, Източен Ерусалим, в близост до границата с Ивицата Газа, Голанските възвишения, съобщиха от МВнР. 

"Ислямски джихад" обяви: Отиваме на война с Израел

"Ислямски джихад" обяви: Отиваме на война с Израел

Щели да продължат насилствено и смело да защитават достойнството на палестинския народ

Препоръчваме при пристигане в местата за настаняване в Израел всички туристи да се поинтересуват за наличието на бомбоубежища в района. В случай на задействани звукови сирени за въздушно нападение (ракетна атака), хората следва да се отправят по най - краткия път до бомбоубежище и да чакат спиране на сигнала за опасност, пишат от ведомството на Екатерина Захариева.

В случай, че няма укритие или не може да се стигне до него навреме, хората да се прикрият до най - близката стена или преграда, което би могло да ги предпази от потенциален взрив или осколки от шрапнели. При всички случаи да се спазват инструкциите, давани в такива случаи от органите на обществения ред и/или на военни части. 

Израел ликвидира главатаря на "Ислямски джихад" при удар в Газа

Израел ликвидира главатаря на "Ислямски джихад" при удар в Газа

"Нашето неизбежно отмъщение ще разтърси ционисткия обект"

Заради усложнената обстановка посолството на България в Тел Авив е затворено за клиенти.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на България в Тел Авив на следните телефонни номера: + 972 3 696 13 78 и + 972 3 696 13 61 или мобилни номера за спешни случаи +972 54 59 54 379 и +972 54 764 00 89.