Премиерът Бойко Борисов изказа съболезнования на близките на загиналите при тежката катастрофа на АМ "Тракия" край Вакарел.

6 загинали и 22 ранени при катастрофа на автобус край Вакарел
Обновена

6 загинали и 22 ранени при катастрофа на автобус край Вакарел

Телефонни номера за информация на МВР - 02 / 982 51 54 и 0889 944 260

В социалната мрежа "Фейсбук" написа: "Поднасям искрените си съболезнования на близките на загиналите в днешната тежка катастрофа на АМ "Тракия". Надявам се всички пострадали бързо да се възстановят."

Борисов увери и че здравните заведения и компетентните институции са предприели всички мерки за оказване на помощ на нуждаещите се.

Припомняме, МВР обяви два телефонни номера, на които хората могат да получат информация относно състоянието на пострадалите. Номерата са:

02/982 51 54
0889 944 260

Директорът на "Спешна помощ" потресен от катастрофата

Директорът на "Спешна помощ" потресен от катастрофата

Екипите са реагирали по възможно най-бързия начин

При тежката катастрофа на АМ "Тракия" загинаха 6 души, а 22 бяха ранени. Всички пострадали са настанени в столични болници. Някои хора са с тежки травми и опасност за живота.

По-рано днес на брифинг на регионалния министър Николай Нанков и министъра на транспорта Ивайло Московски стана ясно, че пътната настилка не е причината за катастрофата.

Свидетели обясняват, че син автомобил е ударил автобуса отстрани при опит за изпреварване, при което шофьорът на рейса е изгубил контрол и автобусът е влязъл в канавката.

Вече тече и проверка на фирмата "Юнион Ивкони". Проверката разпореди лично Московски.

По случая е образувано досъдебно производство в Окръжната прокуратура в София. Разследването се осъществява под наблюдението на дежурен прокурор и заместник на окръжния прокурор.

14 април е ден на национален траур за жертвите от катастрофата край Вакарел

14 април е ден на национален траур за жертвите от катастрофата край Вакарел

На място са загинали 6 души. 22 души са ранени, сред които и дете

14 април (събота) е обявен за ден на национален траур за жертвите от тежката катастрофа на автомагистрала "Тракия", обявиха от пресслужбата на МС.