"Диема вижън" иска от кабелните оператори увеличение с 15 стотинки, с което таксата става от 60-70 стотинки на абонат месечно и няма да преговаря за по-ниски цени.

Това обяви генералният директор на дружеството Емил Славчев, цитиран от БНР. Той обвини големите кабелни оператори в рекет и обясни, че осемте програми на "Диема" в момента се излъчват в 75% от територията на България.

Продължават преговорите с кабелните оператори "Евроком кабел" и "Кейбъл тел".

Славчев обясни, че "Диема" не е започнала и няма да започне разговори с "ЕСТ НЕТ" АД (бивша Евротурсат) с мотива, че този кабелен оператор продължава да пиратства, като излъчва немски, испански, италиански телевизионни програми, за които няма права.

Думите на генералния директор на "Диема вижън" бяха потвърдени от представител на "Мюзик аутор", притежател на авторските права за разпространение на чуждите програми.

Председателят на борда на директорите на "Апейс медиа", част от която е "Диема вижън", Дидие Щосел, бе категоричен, че под зрителския натиск всички оператори ще бъдат принудени до седмици да пуснат програмите на компанията.