Новите проверки, целящи да установят дали има двоен стандарт при храните, предлагани у нас и в другите страни членки на ЕС, са констатирали фрапиращи разлики в цените на предлаганите хранителни продукти. Това заяви пред БНТ министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов.

Мая Манолова ангажира ЕП за двойния стандарт на храните

Мая Манолова ангажира ЕП за двойния стандарт на храните

Изправени сме пред заплахата "Европа на два стандарта", като добавка към "Европа на две скорости"

По думите на министъра извършените допълнителни проверки за двоен стандарт при храните са констатирали "фрапиращо" по-високи цени на хранителни продукти.

Порожанов заяви и че към момента се извършват и допълнителни анализи на състава на храните.

Министърът увери, че предстои да се разработи методология за проверка на качеството на храните, но това е трудоемко начинание, което изисква време.

Припомняме МЗХГ направи изследване на 31 вида продукти от пет категории, закупени съответно в България, Австрия и Германия. От тези 30 продукта, 16 са със значително по-високи цени в България.

Порожанов: Земеделците нямат интерес от контрабанда на горива

Порожанов: Земеделците нямат интерес от контрабанда на горива

Решението за земеделците е добро според министъра

Земеделският министър коментира и въпроса с проверките на търговските обекти у нас преди великденските празници. По думите му текат проверки на множество видове храни.

Порожанов констатира, че цените на агнешкото месо у нас са добри в пиковия сезон за консумацията му, което е хубаво. Той обаче отказа да коментира дали наистина вносното агнешко месо е по-евтино от родното такова.

"Утре имаме среща с част от овцевъдите и сме направили анализи, които ще коментираме с тях", обясни още земеделският министър.

719 хил. българи нямат здравни осигуровки, Гръцкото агне изяжда българското

719 хил. българи нямат здравни осигуровки, Гръцкото агне изяжда българското

Токът за бита може да скочи с 16%