В Министерство на енергетиката нямат компетентността и не се занимават с предоставяне или непредоставяне на компенсации на хората, които останаха три дни без ток заради бедственото положение, което предизвика снеговалежът над цялата страна. Това заяви енергийният министър Румен Радев на брифинг в Министерски съвет.

Той посочи още веднъж, че министерство на енергетиката не е доставчик на услугата за доставяне на ток. Това, което са направили от енергийното ведомство е да издадат съответните ограничителни заповеди за периода на отстраняване на авариите от такъв мащаб, уточни министър Радев.

Той добави, че в още 126 населени места има проблем с тока.

Относно записана в бюджета възможност да се изкупят задълженията на "Топлофикация" София от над 1 млрд. и 600 млн. лв., Радев коментира, че е предвидено като възможност по инициатива на министъра на енергетиката. Логиката е да се стартира оздравителна програма за "Топлофикация" София. Към момента обаче енергийното ведомство не е в хипотеза по започването на такива процедура за изкупуване задълженията на "Топлофикация".

КЕВР: При спиране на тока за над 24 часа трябва да се плаща компенсация на всеки засегнат

КЕВР: При спиране на тока за над 24 часа трябва да се плаща компенсация на всеки засегнат

Ако няма обявено бедствено положение