Превозвачите не се отказват от протестите, въпреки уверенията на кабинета, че тол системата стартира, но с гратисен период до 27 март, съобщи bTV.

Протести има и в София, Ямбол и Русе.

Няколко десетки камиони са се събрали на входа на столицата на Цариградско шосе. Те ще останат до следобед, като не предвиждат да минават през града. Движението в района е малко по-натоварено. Хората са притеснени как ще продължат да работят занапред.

Протестът в Ямбол е организиран от собственици на транспортни фирми. На него сa събрали превозвачи от Ямбол, Сливен и Бургас. Те бойкотират тол системата и твърдят, че ако се приеме в този вариант, ще бъдат принудени да продават камионите си или да работят само в чужбина.

Борисов към превозвачите: Или се оправяте с доставчиците, или няма тол система

Борисов към превозвачите: Или се оправяте с доставчиците, или няма тол система

Той даде срок до 27 март

На протест сме, защото малкият бизнес е пред фалит, заяви един от шофьорите, излязъл на протеста. Той обясни, че преди година и половина имал четири товарни автомобила, от които два вече са продадени.

"Исканията са, да се отложи тол системата, докато се изяснят нещата, да се обмисли добре за българския превозвач кое ще е по-добре", призова той.

В Ямбол протестиращите минават в колона през целия град. Осигурено е засилено полицейско присъствие.

На Дунав мост собственици на камиони и шофьори излязоха с плакати, за да не блокират движението, те обикаляха пеша граничния пункт. Исканията им бяха отново за по-ниски цени на таксите.

Превозвачите остават подозрителни към тол системата

Превозвачите остават подозрителни към тол системата

Надяват се Бойко Борисов да ги чуе

Припомняме, че по-рано в парламената лидерът на БСП Корнелия Нинова запаха Борисов, че не може да прави реформи във връзка с въвеждането на тол системата. 

Вчера на среща с превозвачите, премиерът Бойко Борисов заяви, че или се оправят в рамките на 7% комисионна за доставчиците на услугата, или няма да има тол система. 

Още през януари Борисов и превозвачите се разбраха за тол системата. 

Нанков брани тол системата от нападки и хакерски атаки денонощно

Нанков брани тол системата от нападки и хакерски атаки денонощно

Ще ме извинят колегите от БСП, контролът на тях винаги им е куцал