Общобългарски поход за мир и неутралитет се проведе в няколко града в страната, в знак на протест срещу решението на Народното събрание България да окаже военна помощ за Украйна, съобщи БНТ.

В София граждани се събраха пред сградата на Народното събрание.

Във Варна в протестното шествие се включиха близо 200 души, които за около час затвориха централни улици на града. Според тях България трябва първо да се погрижи за собствената си армия, а не да въоръжава чужда и по този начин да се въвлича във военен конфликт. По време на протеста започна и събиране на подписка за мир и неутралитет на България.

Стоянов не очаква повече заплаха за страната, след като дадем оръжие на Украйна

Стоянов не очаква повече заплаха за страната, след като дадем оръжие на Украйна

Експерти пристигат на оглед да видят дали има къде да се достави Грипен у нас

В общобългарския поход с призив за мир и неутралитет се включи у Бургас. Предимно родители се събраха на площада пред общината и се обявиха против решението за изпращане на оръжие в Украйна. Според тях това е въвличане на България във войната.

Социалисти от цялата страна - членове, активисти, както и парламентарната група на "БСП за България" се включиха в Общобългарския поход за мир и неутралитет. Инициативата се провежда в над 20 града в страната, като обявената й цел е да покаже отношението на българския народ към решението за изпращане на оръжие в Украйна.