Граждани се събраха на протест на мястото на тежката катастрофа в София на бул. "Черни връх". Те положиха цветя и застанаха на колене, за да почетат паметта на жертвите.

Протестът е организиран от граждани срещу несправянето с рецидивистите и корупцията на пътя. Част от протестиращите носиха табели с различни послания, с които изразяват своята нужда за искане на справедливост.

Снимка 580294

Източник: БГНЕС

Припомняме, в късната вечер на 5-ти юли шофирайки с висока скорост Георги Семерджиев помете две млади жени на тротоар на едно от централните кръстовища на София. След катастрофата избяга от мястото и се укрива до ранния следобед. На следващия ден той бе задържан.

Ден по-късно на 7 юли, срещу него вече бе повдигнато обвинение. Същевременно стана ясно, че служителка на МВР е помогнала на Георги Семерджиев да се укрие след причинената от него катастрофа.

Полицайка седяла до Семерджиев и му помогнала да се скрие

Полицайка седяла до Семерджиев и му помогнала да се скрие

Източници от разследването разкриват нейното име

Тази тежък инцидент освен гражданско възмущение, вдигна и органите на МВР на крак. Днес на извънреден брифинг в Министерски съвет, вътрешният министър Бойко Рашков обяви безсрочна ударна акция срещу дрогирани водачи.

Безсрочна ударна акция срещу дрогирани водачи започва МВР

Безсрочна ударна акция срещу дрогирани водачи започва МВР

Рашков призова гражданите да съдействат на МВР, като сигнализират за нарушения на пътя