Служебният министър на младежта и спорта разпореди проверка на Българския спортен тотализатор.

Причината за това е проблемът с Централната компютърна система, който продължи около три дни, посочват от ведомството.

Министерството на младежта и спорта счита за недопустимо, че не е било уведомено от ръководството на Българския спортен тотализатор за проблема.

След сигнал от граждани ММС е изпратило запитване до ръководството на тотализатора за естеството на проблема. Полученият отговор обаче е много закъснял, считат от ведомството.

ММС смята за недопустимо също, че Българският спортен тотализатор не е уведомил по никакъв начин обществеността за създадения проблем през последните три дни, което е предпоставка за сриване на доверието в тази толкова важна за българския спорт институция.

Наложило се е дори министър Георги Глушков да инициира среща с изпълнителния директор Георги Тарлеков, за да бъде запознат с проблема, става ясно от пресцентъра на ведомството. След нея Глушков разпоредил проверка.

По-рано от тотализатора публично се извиниха за затрудненията.

"Бихме искали да поднесем нашите извинения за създалите се временни затруднения при обработката на залози за игрите на Български Спортен Тотализатор. Възникването им беше обосновано от планирана техническа профилактика. Приемането и обработката на наземни залози за числовите лотарийни игри и игрите със залагания върху резултатите от спортни състезания, както и продажбата на талони за участие в моментните лотарийни игри са напълно възобновени."

"Български Спортен Тотализатор обработва и съхранява данните за всички направени залози в своята централна компютърна система, като същите са подсигурени надлежно - чрез създавани активни и архивни резервни копия. В тази връзка уверяваме, че данните и информацията са напълно защитени и тяхната сигурност и изискуема обработка са абсолютно подсигурени и некомпрометирани. Всички печалби на участници ще бъдат обработени и изплатени съгласно действащите игрални условия и правила на провежданите игри", уверяват от Българският спортен тотализатор.

Припомняме, че само преди седмица официално от рекламния пазар излязоха частните хазартни игри, като с право да рекламира дейността си в медиите остана именно Държавния тотализатор.

Окончателно и без дебат: Парламентът ограничи рекламата на хазарт

Окончателно и без дебат: Парламентът ограничи рекламата на хазарт

СЕМ ще осъществява надзор на рекламното съдържание в медийното пространство