Гигантът Google ще прекрати поддръжката на браузъра Internet Explorer 8 в услугите в състава на пакетите Google Apps, Google Apps for Business, Education and Government - Gmail, Google Calendar, Google Talk, Google Docs, Google Sites и др., считано от 15 ноември 2012 година. "Стартът на Internet Explorer 10 е планиран за 26 октомври. По тази причина повече няма да поддържаме IE8", се съобщава в официалния блог на Google, съобщава българският технологичен портал kaldata.com.

Потребителите на Internet Explorer 8, които желаят да използват услугите на компанията след посочената дата, ще виждат съобщение, препоръчващо им да обновят браузъра на своя компютър. Както отбелязва изданието PC Advisor, тези, които продължават да използват Windows XP и браузъра Internet Explorer 8 (например корпоративните потребители), ще се окажат в сложна ситуация, тъй като най-популярната доскоро операционна система не поддържа по-висока версия на браузъра.

Отказът от поддръжка на остарелия вече Internet Explorer 8 е част от политиката на компанията Google, която адаптира услугите си към работа само с двете последни към момента версии на популярните браузъри. Припомняме, че в списъка с поддържаните от гиганта браузъри отсъства Opera, което се обяснява с факта, че според статистиката пазарният дял на браузъра е по-малък от 2 процента.