След като WiMAX мрежата на Некском-България ЕАД покри цялото Южно Черноморие, услугите на компанията вече са на разположение на жителите в нови четири града - Враца, Сливен, Kърджали и Добрич.

Потребителите в тези градове имат достъп до пълната гама от WiMAX услуги на Некском - високоскоростна интернет връзка и фиксирана телефонна услуга, пакетни предложения, както и услуги, подходящи за бизнеса - sms известяване, виртуални частни мрежи, конферентни връзки, видео наблюдение и др.

Пакетните оферти на Некском включват телефонен пост и интернет достъп, включени минути за разговори и електронни пощенски кутии. 
Клиентите на Некском имат възможността да заменят изцяло ползваните услуги от различни доставчици с една интегрирана услуга само от един оператор.

Некском предоставя безплатно оборудване за достъп до интернет и телефонна услуга - безжичен модем и телефонен адаптер, които се включват към персоналния компютър и телефона.
Когато поиска, потребителят сам може да премести устройствата на друг адрес и да ползва същите услуги, за които се е абонирал, без да заплаща допълнителни такси.

Всеки потребител на телефонната услуга също така получава безплатни разговори в мрежата на Некском, ниски цени на разговорите и номер от номерационния план на Некском. 

Собствената WiMAX мрежа на Некском гарантира качеството и сигурността на предлаганите услуги.
С новото разширение  WiMAX покритието на Некском вече обхваща над 25 населени места или 50% от населението на страната.

Подробна информация за WiMAX услугите на Некском -България ЕАД може да бъде намерена на продуктовия сайт на фирмата.