Григор Димитров престоя точно две седмици в Топ 10 на ранглистата на АТП. Българинът няма изигран нито един мач след загубата си от Роджър Федерер на осминафинала на Уимбълдън 2017, но отново е №11.

Световна тенис ранглиста мъже

Световна тенис ранглиста мъже

Вижте класирането на най-добрите

Тази година тенис турнирите са изместени с една седмица, защото не се провеждат олимпийски игри. През миналия сезон по това време се игра турнирът в Канада. В него Григор достигна до четвъртфинал и спечелените в него точки изпаднаха при обновяване на ранглистата.

Тази седмица хасковлията ще играе на турнира в американската столица Вашингтон. За него той получи специална "уайлд карт" и е поставен под №4. Първи съперник ще му или кореецът Хьон Чун, когото победи на откритото първенство на Австралия, или британцът Кайл Едмънд.

Поставените по-високо от Димитров тенисисти за точно същите, които са пред него в ранглистата на АТП: Александър Зверев (Германия), Кей Нишикори (Япония) и Милош Раонич (Канада).

В челото на класацията е падането на пета позиция на бившия №1 Новак Джокович. Ноле, като Серина Уйлямс, ще пропада през следващите седмици, защото си взе почивка до края на сезона.