Лифтът на Боровец е технически изправен, твърдят от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор пред БНТ.

Късно снощи е приключила проверката на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН), резултатите ще се доанализират. Факт е, че съоръжението е технически изправно.

То е от старите, подходът за качване е по-различен. Предпазният щит е сработил. Това заяви главният секретар на ДАМТН Валентин Чиликов пред обществената телевизия.

Дете падна от лифт на Боровец
Обновена

Дете падна от лифт на Боровец

Няма опасност за живота му

Вчера 8-годишно момиче падна от височина 4 метра. Детето е настанено в болница "Пирогов" със сериозно счупване в областта на едното бедро. Версиите за инцидента на майката на пострадалото момиченце и на фирмата концесионер на лифта се различават.

8-годишното момиче, което пострада в неделя при инцидент с лифт в Боровец, е в стабилно състояние. Това съобщиха от Института за спешна медицинска помощ "Пирогов"

В неделя детето беше оперирано по спешност от екипа на д-р Григор Сиришнишки от Клиниката по детска травматология. Нощта е преминала спокойно, без оплаквания. Детето е в добро общо състояние, оперираният крайник не е оточен и е с добра циркулация.

Момичето остава за лечение в спешната болница, като в следващите дни рехабилитатор ще го обучи как да се придвижва с патерици.