И тази година въпреки уверенията на отговорните органи отново се извършват ремонтни дейности по основните пътни артерии на страната, които затрудняват придвижването на туристите, усложняват пътната обстановка и създават предпоставка за пътно-транспортни инциденти. Такава е позицията на Национален Борд по Туризъм (НБТ) във връзка със започналия активен летен сезон и засиления трафик към българското Черноморие по автомагистрала "Тракия".

Позицията е адресирана до служебния премиер Димитър Главчев, министър на туризма Евтим Милошев и министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коританова.

От НБТ апелират за преустановяване на ремонтните дейности по пътищата, които водят към морските курорти или, ако това не е възможно на места, да бъде направена по-добра организация за тяхното приключване в най-кратък срок.

Бордът обръща внимание, че улесненото придвижване на туристите не само задава тона на бъдещата почивка, но и предопределя нейния избор, което е пряко свързано с приходите за националната икономика и имиджа на страната като туристическа дестинация.

Припомняме, че от няколко дни тече ремонт на пътя от Сарафово към Бургас, което предизвика недоволство заради задрсътванията, които са се образували в по-натоварените часове на деня и заради бъдещите такива, когато започне активният летен сезон. 

Ремонт на пътя от Сарафово към Бургас предизвика недоволство

Ремонт на пътя от Сарафово към Бургас предизвика недоволство

Предвижда се той да приключи към края на юни