Правителството одобри Методика за определяне размера на намалението на дължимото концесионно възнаграждение и наемна цена за 2020 г., което съответства на намалението на цените на чадър и шезлонг за предстоящия летен сезон и за удължаване на срока на концесията или наема.

Целта е, предвид пандемията от коронавирус, да се създаде обективен регламент за редуциране на концесионното и наемно възнаграждение, което дължат концесионерите и наемателите на морски плажове, срещу предлагани от тях платени плажни принадлежности на по-ниска цена.

23 плажа у нас ще предлагат безплатни чадъри и шезлонги

23 плажа у нас ще предлагат безплатни чадъри и шезлонги

Ангелкова очаква от 1 юни да отворят заведенията на закрито

Съгласно въведените за концесионерите и наематели облекчения, за посетителите на стопанисваните от тях плажове ще бъдат предлагани чадъри и шезлонги със значително намалени цени спрямо миналата година.

Целта е да се привлекат повече туристи по Българското Черноморие. От друга страна, осигурявайки на своите посетители по-ниски цени на плажните принадлежности, концесионерите и наемателите ще могат да предложат удължаване на сроковете на своите договори до една година.