ФК ЦСКА 1948 победи Славия с 4:1 и се изкачи на трето място във временното класиране на efbet Лига с 16 точки. "Белите" останаха на предпоследното 13-о място със 7 точки и продължават битката за оцеляване. "Червените" за трети път вкарват 5 гола в един двубой от началото на шампионата.

ФК ЦСКА 1948 - Славия, на живо
на живо

ФК ЦСКА 1948 - Славия 5:1, два гола с глава на Ангел Бастунов

Срещата е от 12:30 часа на Националния стадион "Васил Левски"

Георги Петков се наложи да направи две спасявания при първата атака на "червените". Домакините видимо бяха настойчиви и най-вече чрез Марио Топузов отдясно атакуваха разнообразно.

"Белите" влизаха здраво в единоборствата, но загубиха битката в средата на терена.

Снимка 502337

Източник: LAP.bg

След няколко добри намеси на Петков ФК ЦСКА 1948 откри резултата. В 33-ата минута Марио Топузов центрира от корнер и Мартин Камбуров заби топката във вратата с глава при близката греда от един метър.

Славия реагира и удар на Димитър Рангелов се отби от гредата. Даниел Наумов успя да докосне топката и да предотврати сигурен гол.

В 43-ата минута Васил Шопов удвои. Той първо опита да подаде на Камбуров, но топката се върна при него до лявата греда и той показа головия си нюх.

Снимка 502344

Източник: LAP.bg

Второто полувреме започна с гол за Славия. Емил Стоев направи финт и преодоля Наумов за 2:1.

Това не смути футболистите на ФК ЦСКА 1948, които направиха много здрава преса и си върнаха преднината. Първо Мартин Камбуров пропусна да се разпише от добра позиция с глава, но после реализира дузпа отсъдена за поваляне на Марио Топузов.

Голамйсторът вече има 244 попадения и беше сменен под аплодисментите на малобройната публика. На негово място влезе Ангел Бастунов, който малко след това вкара за 4:1 след удар с глава отблизо.

В 81-ата минута резултатът стана 5:1, като отново точен с  глава беше младокът Бастунов, който показа отлични умения.

Снимка 502338

Източник: LAP.bg

До края можеха да паднат още попадения, но Георги Петков и късметът предотвратиха резилът да стане още по-голям.