Волейболният ЦСКА продължава с отличното си представяне за Купата на България. В мач игран в Добрич "армейците" запазиха достойнство, победиха Пирин (Разлог) с 3:1 (25-15, 25-17, 18-25, 25-23) и заеха първото място в група "Б".

Възпитаниците на Александър Попов имаха нужда от два гейма за да се класират на полуфинал. Те играха много съсредоточено и с много добре организирана игра взеха необходимото.

Когато целта беше постигната Попов извади "старите пушки": Ивайло Стефанов, Смилен Мляков и Христо Цветанов. Резервите имаха нужда от сработка и Пирин успя да измъкне третия гейм.

Волейболният Нефтохимик с лесна победа на старта за Купата

Волейболният Нефтохимик с лесна победа на старта за Купата

"Шейховете" нямаха проблеми срещу Черно море

В четвъртата част разложчани водеха през цялото време, но в края на гейма армейците се мобилизираха и го затвориха с 25-23. С това те сложиха край на спекулациите, че е възможно да загубят с 2:3 гейма и да усложнят положението на Монтана. При такова стечение на обстоятелствата Пирин щеше да има нужда от два гейма за да изхвърли от турнира един от фаворитите за спечелване на Купата.

За ЦСКА първите в два гейма отново над всички беше Смилен Мляков. Яни Георгиев записа 18 точки и направи 5 аса със страхотните си сервиси. Пламен Шекерджиев завърши с 13 точки. За Пирин Венцислав Георгиев направи 18 точки, а Георги Елчинов 12 точки.

ЦСКА и Пирин са единствените отбори участници във финалите за Купата, които не картотекираха допълнителни състезатели.

Снимка 274901

Източник: LAP.bg