Днес, започналите от запад валежи от дъжд до края на деня ще обхванат по-голямата част от страната. В северозападните райони, където ще е по-студено, валежите ще са предимно от сняг, който по-късно през деня ще преминава в дъжд. На места там ще има и поледици.

Ще се появи слаб до умерен вятър от изток и югоизток. Максималните температури ще са от 1-2° на места в Северозападна България, до 10-12° в крайните югозападни райони и по южното Черноморие.

Това съобщиха от НИМХ.

Над планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, над 2000 метра преминаващи в сняг. Ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще около 7°, на 2000 метра - около 1°.

Първият сняг падна в София

Първият сняг падна в София

Столична община разположи 169 снегорина

Над Черноморието ще бъде облачно. Вечерта ще завали слаб дъжд, който през нощта срещу сряда ще се усили. До обяд ще духа слаб североизточен вятър, след обяд ще се ориентира от изток-югоизток и ще се усили. Максималните температури ще са от 7-8° по северното, до 11-12° по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е около 13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Жълт код за дъжд и сняг в цялата страна в понеделник

Жълт код за дъжд и сняг в цялата страна в понеделник

Максималните температури ще са между 5 и 14 градуса