Слънчево и топло ще бъде днес. Това съобщават от НИМХ. 

Максималните температури ще достигнат 24 градуса. Сутрин температурите ще бъдат между 3 и 6 градуса, в София около 3 градуса, по Черноморието около 7 градуса.Дневните температури ще се повишат и ще стигнат пролетни между 17 и 22 градуса. В София те ще стигнат до 19 градуса, в Северна България - до около 23 градуса, по Черноморието - около 16-17 градуса.

В източните райони ще духа слаб вятър, предимно от юг. Вечерта от северозапад ще започне увеличение на облачността. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще започне да се усилва и с него да нахлува по-студен въздух.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Температурата на морската вода е 10-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа до умерен, в края на деня силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8°.

Атмосферното налягане e малко по-високо от средното - ще продължи бавно да се понижава.

Вечерта днес ще започне да се увеличава облачността и да духа по-силен вятър. 

През следващите дни предстои захлаждане. В събота температурите рязко ще паднат с около 10 градуса и ще започнат валежи от дъжд. В неделя се очаква дневните температури още ще падат, ще стигнат между 3 и 8 градуса, валежите на места да преминават в сняг.