Над по-голямата част от страната ще е предимно ясно, с временни увеличения на облачността над Източна България. В югоизточните райони ще има и превалявания от дъжд. Ще е почти тихо.

Това съобщиха от НИМХ.

Минималните температури ще са между 7° и 12°, в София около 8°. Утре ще преобладава слънчево време. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в следобедните часове, главно в Централна и Южна България, ще има краткотрайни валежи придружени с гръмотевици. Ще духа слаб северозападен вятър. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 20° и 25°, в София около 20°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места главно в следобедните часове ще превали и прегърми. Преди пладне ще има повече слънце. Ще духа умерен северозападен вятър, по най-високите части на Рила и Пирин - все още югозападен. Максималната температура на 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 7°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над крайните южни райони, където ще има превалявания от дъжд. Вятърът ще е слаб, преди обяд от запад-северозапад, след пладне ще се обърне от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 19° и 24°. Температурата на морската вода е 9-12°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.