На отделни места в североизточните и крайните югозападни райони все още ще има превалявания от дъжд.

Това съобщиха от НИМХ.

Ще бъде почти тихо и на места в низините и котловините ще се образуват мъгли. Минималните температури ще са между 3° и 8°, в София около 3°. Утре ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Източна България, а след обяд и над планинските райони. На отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, предимно северозападен вятър. Ще се затопли и максималните температури ще са между 18° и 23°, в София около 20°.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали слаб дъжд, над около 2000 метра - слаб сняг. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 4°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. На отделни места по северното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е слаб, преди обяд от северозапад, след обяд предимно от юг. Максималните температури ще са 16-19°. Температурата на морската вода е 12-14°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.