Френската полиция и жандармерия са извършили 5,8 милиона проверки дали хората имат причина да са по улиците в рамките на две седмици. Това обяви френският вътрешен министър Кристоф Кастанер пред местната телевизия LCI, цитиран от Си Ен Ен.

Вчера 22 -годишен беше осъден на 105 часа обществено полезен труд в Париж след многократно нарушаване на ограничителните мерки, съобщи прокуратурата във френската столица. Мъжът е бил освободен от затвора през септември. Четири пъти е бил глобен само на 24 март и отново два дни по-късно. Всеки път е показвал невалидни документи по време на полицейска проверка.

500 души са починали във Франция за ден

500 души са починали във Франция за ден

Заразените французи са 52 128

Властите подчертаха, че хората могат да се разхождат или да тренират на около един километър радиус от дома им за максимум 1 час. Те също трябва да показват задължителен писмен документ.

Междувременно френското правителство ще предостави 15 милиона евро във формата на ваучери на бездомните хора, за да им помогне да оцелеят по време на кризата.

Ваучерите предимно ще са за храна. Около 60 000 бездомни в района на Париж ще се възползват от помощта. Ваучерите ще предоставят финансова помощ от 7,68 долара на човек на ден за достъп до основни нужди като храна и продукти за хигиена.

Франция се нуждае от най-малко 40 млн. маски на седмица, обяви Макрон

Франция се нуждае от най-малко 40 млн. маски на седмица, обяви Макрон

Президентът на Франция Еманюел Макрон обяви, че страната му ще увеличи производството на маски и респиратори

Франция също отвори 5500 хотелски стаи за временно ползване от бездомници.

Повече от 52 000 души са с коронавирус във Франция, 3532 души са починали, а близо 10 000 са се възстановили. 

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 754 000 потвърдени случая, а починалите са повече от 36 000. Регистрирани са случаи в 202 държави и територии. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 860 000 случая и повече от 42 000 починали в 180 държави, възстановили са се повече от 178 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".