Българин е бил арестуван в пристанищната зона град Замбоанга, Филипините. Мъжът е бил задържан по подозрения за участие и ръководене на организирана престъпна група, занимаваща се с клониране на дебитни и кредитни карти, съобщава abs-cbn.

През 2011 година мъжът е бил задържан за проникването на банковата сметка на основателя на Microsoft Бил Гейтс.

Мъжът е бил арестуван вчера, 2 август, около обяд. Българинът е задържан на пристанището в Замбоанга. Той искал да се качи на пътнически кораб до провинцията Тави-Тави, но бил задържан, защото не представил документи за пътуване.

Удължиха военното положение на филипинския остров Минданао

Удължиха военното положение на филипинския остров Минданао

261 депутати се съгласиха да се удължи военното положение

При претърсването на българите властите открили филипинска шофьорска книжка с данните на Кавръков. Към момента няма информация дали шофьорската книжка е била придобита редовно.

Бреговата охрана във Филипините е идентифицирала мъжа - Константин Симеонов Кавръков, на 33-годишна възраст. Сънародникът ни е задържан за разпит. Според филипинската брегова охрана през 2011 година Кавръков е бил арестуван за това, че хакнал банковата сметка на милиардера Бил Гейтс.

Очаква се официалното изявление на властите в страната. Ако бъде повдигнато обвинение срещу българина, той ще остане в ареста.

Президентът Дутерте обяви извънредно положение във Филипините

Президентът Дутерте обяви извънредно положение във Филипините

Това означава, че армията може да се намеси

Арестът на българина е резултат от строгите мерки за сигурност по пристанищните зони във Филипините, които са следствие на извънредното военно положение в страната, обявено от президента Родриго Дутерте. Извънредното положение във Филипините ще продължи до 31 декември.