Международна заповед за арест издаде Австрия за задържането на агент на руското военно разузнаване, който е заподозрян в шпионска дейност в европейската страна, съобщават руски медии.

Шпионски скандал между Австрия и Русия

Шпионски скандал между Австрия и Русия

Задържаният полковник от австрийската армия в продължение на 30 г. е предоставял тайни на Русия

Министерството на вътрешните работи на Австрия публикува подробности за издирването лице. Игор Егорович Зайцев е работил "тайно" за Главното разузнавателно управление (ГРУ). Пояснява се, че действията на Зайцев са били във "вреда на Република Австрия".

65-годишният руснак, роден в Москва, е издирван за "предаване на държавни тайни" и "международно разкриване на военна тайна".

В Австрия заловиха втори руски шпионин

В Австрия заловиха втори руски шпионин

Става дума за човек от спецслужбите…

Заповедта за издирването на руснака е издадена от прокуратурата в Залцбург още във вторник, но малко подробности бяха изнесени. Медии съобщават, че издирването му вероятно е във връзка със случая с пенсиониран полковник от Залцбург, който е обвинен в предаване на информация на Русия между 1992 и 2018 г.

Полковникът Мартин М. беше обвинен през миналата година. Случаят предизвика скандал. Австрийски вестник писа, че самоличността му е разкрита от британците, които се опитват да вбият клин между Виена и Москва.

Задържаният в Австрия руски шпионин направи пълни самопризнания

Задържаният в Австрия руски шпионин направи пълни самопризнания

Поискал да се откаже, от Кремъл не му позволили...